Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vart tog sjukresorna vägen?

Efter att ha konsulterat sjukvårdsupplysningen vid ett akut insjuknande, ringer jag efter sjukresa. Jag är nyinflyttad från ett annat län där en snabb sjukbil kan komma och hämta. Men döm om min förvåning då det inte alls funkar i Gävle! Får en akuttid på en läkarjour på Södertull. Sen börjar jobbet att få en sjukresa direkt. Får veta att en bil kan komma prick den tid jag ska vara hos läkaren! Inte tidigare. Detta säger man från Falköping!

Så jag får ta denna bil för att över huvud taget komma til läkaren! Döm om min förvåning när chauffören i stället för att köra i ilfart till jouren tar en runda förbi Nian och hämtar upp färdtjänstresenärer som ska hem efter dagens handling.

Jag får allt svårare att andas och tänker på de smittsamma bakterier doktorn sa att jag bar på.

Politikerna menar säkert väl i att ha läkarjour utanför sjukhuset och den är det absolut inget fel på. Men att sjukresor handhas av ett transportföretag som tänker på minsta möjliga kostnad att forsla människor på.

Kontaktar sjukresecentralen i Söderhamn dagen efter, som menar att jag borde ha tagit ”vanlig” taxi och sparat kvitto för att få ut överskjutande del av Reseservice. Sjukresor ska handhas av landsting och inte av X-trafik. Att dessutom ha ett beställningsföretag som inte vet något om Gävle måste förorsaka mycket oro bland gamla.

Andra städer har röstat bort detta förfarande, det borde Gävle ha gjort också!

Var glad att du är frisk i Gävle!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel