Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vattenfall väntar fler felanmälningar i helgen

Fler elfel kan upptäckas i helgen. Då kommer läget i fritidshusen i Norduppland upp till ytan.
– När människor tittar till sina sommarstugor är det kanske någon fas som inte fungerar. Därför har vi fördubblat antalet reparatörer som har jour, säger Mats Holmberg, kommunikationschef på Vattenfall eldistribution.

Antalet strömlösa hushåll i Norduppland minskade annars kraftigt i går. Vid 14-tiden saknade 91 hushåll i Tierps kommun och 51 i Östhammars kommun ström.
– Det är för att vi kommit fram till drabbade områden. Vi har också tre helikoptrar uppe som lokaliserar felen, säger Mats Holmberg.


Holmberg säger att flertalet hushåll kommer att få tillbaka elen under onsdagen. Han gissar dock att det kommer att finnas ett 50-tal drabbade kvar på torsdagen i Norduppland inklusive Roslagen.
– Det är på platser där vi måste beställa hem material.


Mats Holmberg säger att han är ganska säker på att stormen under söndagsnatten hade fått ännu större effekter på strömtillförseln om inte Vattenfall gjort åtgärder på ledningarna efter stormen Per.
– Innan snön föll var det 1 500 strömlösa i området. En kollega menade att det utan åtgärderna skulle ha varit en nolla till. men det är uppgifter som inte är säkerställda utan något vi måste titta närmare på, säger Holmberg.
Telefonnumret för att anmäla fel hos vattenfall är
020-82 58 58.