Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Växellådan svek Uhr

En trasig växellåda satte ”p” för Johan Uhr i svealandscupen i söndags. Årsundaföraren var på hugget i regnvädret i Bollnäs, men oturen satte käppar i hjulen...

Annons

Den fjärde deltävlingen för året kördes i lördags på Eriknäsbo motorstadion i Bollnäs. Johan Uhr var femma, fyra respektive åtta i kvalet för 2150-klassen och tog därmed en plats i semifinalpasset. Tvingades här dessvärre att bryta.

Dagen därpå rådde blötföre. Gruspartierna på banan var rejält leriga och sikten dålig.

Johan inledde med en fjärdeplats i det första kvalet och följde sedan upp med att bli åtta samt femma i de båda resterande omgångarna.

Återigen var han därmed i semifinal och tog här första plats efter att ha avancerat till ledning i samband med att han tog alternativspåret redan efter ett halvt varvs körning.

Tråkigt nog pajade drivningen redan på det första varvet i finalen. Johan hankade sig runt i sakta mak till en femteplats.

Totalt i svealandscupen håller Johan Uhr fjärde plats i 2150-gänget. Toppar tabellen gör Patrik Larsson, Hällefors.