Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vegetarisk skollunch - då delade MUF ut hamburgare

Vasaskolan hade en vegetarisk dag på fredagen, inget kött serverades. "Fel" tänkte Moderata ungdomsförbundet, MUF, och ställde sig för att dela ut hamburgare.

Annons

– Precis som det finns ett vegetariskt alternativ när det serveras kött så ska det finnas ett köttalternativ när det är vegetariskt, säger MUF:s ordförande i Gävle, Marcus Simrén.

Han går själv på Vasaskolan och tycker inte att skolans beslut med en vegetarisk lunch på fredagen är rätt. Inte för att det är något fel på vegetarisk mat - utan för att det inskränker på valfriheten. Därför köpte han och några partikamrater 100 hamburgare från McDonald's och ställde sig för att dela ut dem utanför Vasaskolans matsal.

– Det är jättebra att servera vegetarisk kost ur flera aspekter, bland annat miljöaspekten. Men det är också viktigt att vi kan välja vad vi lägger på tallriken och inte blir påtvingade något, säger Marcus Simrén.

Kampanjen har fått mycket uppmärksamhet på Twitter och Facebook, både från personer som tycker att de gör helt rätt och personer som tycker motsatsen, och det var Marcus Simrén beredd på.

– Överlag har det varit bra stämning.

Efter att ha stått utanför matsalen ett tag kom rektorn och biträdande rektor och bad dem att ställa sig utanför skolans område i stället, då politiska partier bara får kampanja genom bokbord i skolan.