Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem kan hjälpa när sjukvården sviker?

Min dotter som är deprimerad uppfyller även alla symptom på anorexia samt många fler, men ändå får vi ingen hjälp. Trots att hon själv vill det och ber om det. Vem kan hjälpa oss när inte Bup, Kristallen eller hälsocentralen bryr sig?

Vi som lever inpå henne ser hennes förändring, jag känner henne bäst av alla. Jag har förvarnat Bup inför hennes två självmordsförsök att det var på väg att hända. Hon har inte ätit mat på ett år och tränar cirka fyra timmar om dagen. Hon lever isolerat, har inte gått i skolan på två år och har försökt ta sitt liv två gånger. Vad krävs för att få hjälp och bli tagen på allvar?

Hon vill ha tillbaka sitt liv igen, vi i familjen vill ha ett liv.Vi vill sova om nätterna, vill slippa oron varje gång hon är ute någonstans. Det finns mycket mer att berätta, men det enda jag vill nu är att få hjälp.

Jag vill inte att min dotter ska bli en i statistken som Bup missbedömt. Jag vill fira hennes 18-årsdag.

Vi vill ha hjälp, inte massa nya mediciner hela tiden.

Vem kan hjälpa henne?

Alla i hennes omgivning är så oroliga. Vi ser henne sakta tyna bort, både fysiskt och psykiskt.Det tär på oss alla.

Så snälla, är det någon där ute som vet vem man ska vända sig till så hör av dig. Jag är beredd att göra vad som helst för att rädda hennes liv.

En hjälplös mamma

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel