Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vem som bär ansvaret om det händer en olycka?"

Annons

Bekymrad farmor i Järbo! Mitt äldsta barnbarn åker linje 43 mellan Järbo och Sandviken för skolgång på Norrsätra skolan, efter det att Prosperitas Kungsfors lagts ner. Men efter att ha hämtat henne idag måndag den 28 augusti då hon slutade skolan tidigt och det inte gick någon passande buss, så fick vi tid att prata om lite av varje. Då berättar hon att skolturerna är KAOS.

Resenärerna får stå i bussen och sitta tre och tre på sätena både till och från skolan, och då packade som sillar. Busschaufförer som stänger dörrarna och börjar köra innan barnen har hunnit fram och ut. Så då undrar jag vem som bär ansvaret om det händer en olycka? Vi går trots allt mot hösten med kommande halka och dåligt väglag. Många av oss kommer ihåg olyckan utanför Sveg våren 2017.

Jag anser att Sandvikens kommun trots allt bär största ansvaret i detta. För kommunen måste väl ändå beställa bussar/sitt platser utifrån antalet elever mellan Jädraås-Järbo-Jäderfors till Sandviken dagligen för skolgång. Så ännu en gång: Vem bär ansvaret?

Nu hoppas jag att någon tänker till och tar ansvar för våra barn/barnbarn från orterna utanför stadskärnan.

Farmor i Järbo

Svar direkt:

Tyvärr fick vi veta att denna skola lagts ned så sent som förra veckan vilket gjort det svårt att planera för trafiken och att få fram bussar som kan köra alla som vill resa.

Bussarna är godkända för ett visst antal sittande och stående så även om det inte är optimalt att stå så är det helt enligt reglerna.

Vi jobbar för att försöka lösa detta och från och med i onsdags och framöver kommer vi att förstärka denna tur. Vi är måna om att sedan hitta en bra långsiktigt lösning för alla.

Med vänlig hälsning

Andreas Eriksson,

Trafikutvecklingschef X-trafik

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare