Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vem tycker du ska bli Årets Gävlebo 2018? – så här gör du för att rösta

Alla finalisterna är presenterade till Arbetarbladets klassiska tävling Årets Gävlebo presenterade. Nu är det upp till dig att avgöra vem i kvintetten som är en värdig vinnare.

OBS: Här hittar du till röstningen

Rösta gör du genom att logga in på arbetarbladet.se och följa den här länken. Där hittar du ett formulär där du prickar i den av finalisterna du anser är värdig för att sedan skicka in din röst.

Röstningsperioden pågår en vecka från fredag 30 november till fredag 7 december. Vinnaren avslöjas sedan måndag 10 december då Arbetarbladet och Gefle Dagblad arrangerar Klappakuten på Flanör i centrala Gävle.

Här nedan följer en kortare presentation av de fem kandidaterna. Vill du veta mer om dem behöver du också logga in:

Kandidat 1: William Österberg Berglund

William Österberg Berglund har en medfödd skada som han många gånger opererats för. Läkare har gett honom domen att han inte kommer kunna gå igen – men för William finns inga hinder. William är en stor inspiration för andra unga men även äldre i frågan om vad som är viktigt här i livet. Han föreläser för andra ungdomar om hur det är att leva med hans handikapp, sprider omtanke runt sig och älskar att hjälpa andra.

Kandidat 2: Lena Lithén

Efter sin dotters självmord startade Lena Lithén stödgruppen "Leva vidare - för anhöriga som förlorat någon nära i suicid". Med värme och stort engagemang hjälper hon andra som upplevt detta trauma, samtidigt som hon arbetar enträget för att nå en nollvision mot självmord.

Kandidat 3: Emelie Lundin

Emelie Lundin har ett finger med i det mesta som rör kulturföreningar och gör mycket i det dolda för att skapa möten som för människor närmare varandra. Hon gör också ett fantastiskt arbete med att arrangera Gävle Pride.

Kandidat 4: Mats Johansson

Mats har jobbat som sjukhuspräst i Gävle sedan 1990 och har varit med och byggt upp olika stödgrupper där frågor om livet får ta plats. Mats är omtyckt då han har ett äkta engagemang gentemot de medmänniskor han möter, hos honom kan man tömma sin sorg och hämta ny kraft.

Kandidat 5: Sara McManus

Få Gävlebor har lyckats med det Sara McManus lyckats med i år – att ta ett OS-guld. Hon blev den första kvinnan från Gävle att göra det och vid sidan av isen föregår hon med gott exempel och engagerar sig i att barn och unga ska få chans att idrotta.