Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verkligen overkligt kul

Annons

EA tror att Portugal vinner EM.

Jag tippar Holland.

Deras tips baseras på matcher spelade i "Euro 2008".

Mitt också.

Kommer ni ihåg vad jag skrev för tre veckor sedan?

Inte jag. Mer än att jag varnade för Holland.

 

Så jag letar rätt på en tre veckor gammal tidning och läser: "Se upp för Holland - och Österrike! Tyskarna blir också livsfarliga!" Det skrev jag i ingressen.

Vår digitala fotbollsserie FFHB (Fifa För Halv Bra, spelas på "Fifa 08") hade speluppehåll för EM-slutspel och vi kastade oss alltså över EA:s EM-spel "Euro 2008".

Krönikan skrevs efter att vi spelat alla matcher i den första omgången utom Grekland-Sverige och jag nämnde några matcher:

• Holland slog Italien med 2-1. Det blev 3-0 i verkligheten.

• Tyskland spöade Polen med 4-0. Det blev 2-0 i verkligheten.

Nu när EA har simulerat hela EM-slutspelet själva (annars är det jag som brukar göra de där simuleringarna) kan det vara intressant att jämföra.

I EA:s simulering blev Holland - Italien 1-1 medan Tyskland - Polen slutade 0-0.

Tillbaka till "vårt" EM där Österrike lyckades vinna med 2-1 mot Kroatien medan de i verkligheten pressade och pressade utan att få in bollen och föll på den där straffen efter tre minuter.

Som ni märker försöker jag få det till att "vår" EM-turnering är lite mer relevant eller pålitlig, vilket jag inte har det minsta fog för att försöka påstå.

Tvärtom är det ju så att ett några viktiga spelare saknas i laguppställningarna, inklusive Henke Larsson och Fredrik Stoor, som båda spelade när blågult knockade regerande EM-mästarna Grekland (i verkligheten).

Jag lyckades få tag i en uppdaterat svensk EM-trupp online på PS3 men lyckades inte få den från multiplayerläget online till vårt offline-slutspel (jag försökte starta ytterligare ett EM-slutspel med Henke Larsson i Sveriges lag utan att lyckas, truppen är inte offline).

Nu en tråkig nyhet: Sverige är utslaget ur "vårt" EM. Elaka tungor kan skylla på vår Lagerbäck, det vill säga: mig.

Med tanke på Sveriges insats mot Grekland och att blågult gick till kvartsfinal i EA:s simulering kan det tyvärr vligga nåt i det.

Det är i alla fall overklig roligt med fotboll - just nu också i verkligheten.

 

Mer läsning

Annons