Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vet hut LO och Kommunal!

Enligt en undersökning som presenterats i helgen så är det en majoritet av LO medlemmarna som vill ha en Alliansregering med statsminister Fredrik Reinfeldt i spetsen och det är inte konstigt med tanke på den politik som alliansregeringen fört som gynnar oss som jobbar i den offentliga sektorn.
Jag har tidigare skrivit om varför jag gick ur fackförbundet kommunal, som är en socialdemokratisk kampanjorganisation. Kommunal ser inte till medlemmarnas bästa utan enbart till socialdemokraternas bästa och det är därför det är så många som lämnar LO och kommunal. Det är synd för facket i Sverige spelar en viktig roll- men bara då man arbetar för medlemmarnas bästa och inte för socialdemokraterna. Varför ska en dyr fackavgift gå till sossarna när man inte röstar på dem?
Det är synd att LO ordförande påstår att vi som inte är socialdemokrater skulle vara oupplysta. Vi har sett alliansen har gett oss kvinnor som arbetar i offentlig sektor ett nettotillskott på 1600 kronor per månad – netto. Det har aldrig hänt förut.
Det är ytterst märkligt att LO är emot ROT och RUT avdrag och att man är för kraftigt höjda bensinskatter liksom införande av kilometerskatter, som drabbar transports medlemmar. Att man vidare är för en fördubbling av arbetsgivaravgifter för unga under 26 år är fullständigt obegripligt då det är LO familjernas barn som drabbas av högre arbetslöshet om det införs.
I Gävle så har s styrt sedan rösträtten infördes och det är hög tid för ett maktskifte. Vi i centerpartiet är en mycket aktiv del av alliansen i Gävle och vi kan inte vänta på att få ta över makten i kommunen. En sönderkörd och slutkörd socialdemokrati behöver en välbehövlig timeout! Det är inte för alliansens skull som vi behöver ett maktskifte utan för Gävlebornas bästa. Vi behöver en värdig äldreomsorg, en skola som sätter kunskapen främst och ett bättre företagsklimat som leder till nya jobb för alla som är arbetslösa.
Som sagt var – vi kan inte vänta på att få ta över styret i Gävle!

Marina Alfredsson – Bror

Kandidat till kommunfullmäktige i Gävle kommun för centerpartiet.