Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är insatta i planeringen

Svar till signaturen Sand-ra, Arbetarbladet 23 december:

Jag kan försäkra dig att vi moderater i kommunfullmäktige samt våra vänner i Älvkarlebyalliansen (c, kd, och mp) är och har varit väl insatta i planeringen av den välbehövliga ombyggnationen av Rotskärsskolan.

Vår moderat, Mats Östlund, i barn- och utbildningsnämnden har varit involverad i tre utredningar om skolorganisationen och sedermera förslag på hur skolan borde rustas.

Vi har studerat ett antal olika kostnadsförslag, vi har haft ett antal alliansmöten där vi diskuterat frågan, vi har varit aktiva på informationsträffar tillsammans med skolförvaltningen ute på skolorna till föräldrar och lärare.

I barn- och utbildningsnämnden samt i kommunstyrelsen har förvaltningschefen med hjälp av olika tjänstemän samt arkitekt och byggkonsulter redovisat ritningar och kostnadskalkyler.

Vi har hela tiden haft grepp på ungefärlig byggkostnad, men inte förrän man får in anbud vet man exakt vad det kostar. Den redovisningen fick kommunstyrelsen 8 december och på grund av, eller tack vare lågkonjukturen/finanskrisen, sparade vi säkert 10 miljoner kronor.

En enig kommunstyrelse beslöt att föreslå kommunfullmäktige vid extra insatt möte, att anslå medel till ombyggnationen och som nu kan starta i januari 2009 för att vara klart till höstterminen 2010.

Om sedan andra partier sitter i kommunfullmäktige och saknar information om det de beslutar om så får det stå för dem.

Kenneth Holmström

gruppledare nya moderaterna, Älvkarleby kommun

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel