Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är inte analfabeter för att vi inte har Swish

Jag börjar med ett varmt tack till Marie Larsson (S) från Älvkarleby!

Äntligen någon som tar upp orättvisan i bankernas beslut. Det finns flera grupper än pensionärer, sjukskrivna, dyslektiker,synskadade, reumatiker med flera som har problem att hantera den oerhört snabbt förändrade e-tekniken.

Helt otroligt att vi alla tar på oss obetalda arbetsuppgifter av bankerna som vi är kunder hos. Tänk att gå till frisören och hon säger: ”Du får börja med att tvätta håret, här finns en balja. Sedan kan du välja färgen och blanda den själv! Vi skickar en faktura för det du har gjort!”.

Det började med att vi betalade räkningarna hemifrån med bankgiro, sedan med kodbox och e-faktura. Vi ska trycka ut pengar från mer och mer sällsynta automater. Korten som vi använder till detta har en årsavgift. Vi ska vara ”stamkunder” så att banken har totalkontroll på oss, ”inga andra banker ska du hava”, sa min bank till mig och bad mig flytta mina besparingar till en annan bank, eftersom jag inte hade min inkomst till dem. Vi hunsas och står med mössan i handen framför en banktjänste-hen i en krissituation på en annan ort, då kortet inte funkade. Inga kontanter i hela Stockholm var möjligt att få, varken på sin egen eller i en annan bank. Om vi kunder har lärt oss hantera så många nyheter, som ni hela tiden hittar på, så hitta på något som är enklare för oss kunder. Som alla i en demo-krati kommer åt och kan handskas med.

Vi som inte har haft surfplatta vid mammas bröst, är akterseglade och inte lika mycket värda!

Så det behövs flera politiker som tar tag i detta stora problem. Vi är inte analfabeter, vi har bara inte fått samma utbildning i dator-, Iphone- och swish-tekniken. Att sedan bankrånen nu för tiden sker inifrån bankerna genom chefer, som sedan får tiotals miljoner med sig, som tack för att de utvecklat en kontantlös bank! Är vi dumma eller...?

Vi är många

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare