Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi är positiva till kooperativt boende

Annons

Svar på insändaren ”Låt familjerna köpa huset i Björksätra” (Arbetarbladet 28 april).

Kooperativt boende, i form av hyresrätt eller bostadsrätt, är ett intressant alternativ för gemensamt boende.

Sandvikenhus vill arbeta för att kunna erbjuda kooperativ hyresrätt till intresserade. I den formen krävs, precis som för bostadsrätter, en insats för att få en lägenhet, men risken är borta. Insatsen ökar inte värdet men garanteras i stället åter. Den kooperativa hyresrätten ger alla fördelar med gemenskap, möjlighet att välja dina grannar och hur mycket skötsel man vill ansvara för själv respektive köpa. Vi känner att det är vårt uppdrag som allmännyttigt bostadsbolag att möjliggöra den inriktningen i första hand.

Anledningen till att vi inte vill sälja den aktuella fastigheten i Björksätra är att det är ett hus som är en del av ett större kvarter, mitt i ett bostadsområde som vi har för avsikt att utveckla. När vi sålde två hus till norrmännen var det med inriktningen att också sälja resterande del av kvarteret alternativt riva de övriga byggnaderna och använda marken till andra ändamål, vilket också skett.

Vi är positiva till en blandning av boendeformer och arbetar för att genomföra detta i just Björksätra i samband med stadsdelsförnyelsen där. I dag har Sandvikenhus en uthyrningsgrad på 96,78 procent vilket också gör det svårare för oss att sälja ett hus då vi behöver de tomma lägenheter som finns till presumtiva hyresgäster, evakuering vid ombyggnader med mera.

Håkan Bengtsson,

styrelseordförande Sandvikenhus

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel