Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi behöver en trovärdig ledare

Annons

Man visar en tjej som får privat undervisning få att få MVG i matte. Föräldrarna får dra av halva kostnaden med hjälp av RUT-avdrag. Ansvarig minister Björklund tycker att det är bra . Samma vecka har vi fått redovisat hur barnen i så kallade problemområden får allt sämre kunskaper!

Nu har jag fått nog. Jag mår illa sjunger Magnus Uggla det gör även jag efter att ha sett nyheterna på fredagen. Man visar en tjej som får privat undervisning få att få MVG i matte. Föräldrarna får dra av halva kostnaden med hjälp av RUT-avdrag. Ansvarig minister Björklund tycker att det är bra . Samma vecka har vi fått redovisat hur barnen i så kallade problemområden får allt sämre kunskaper! Då svarar Björklund att det är kommunernas problem. Ett tips Björklund ge mer bidrag till kommuner med problemområden istället för att sänka skatten. Kommunalskatten slår hårt mot alla oavsett inkomst. Ska alla som redan har ett arbete och bra lön få sänkta skatter och avdrag som gör att dom kan skaffa sig ytterligare fördelar med olika subventioner, lyxkonsumtion och resor vem blir lyckligare av det? Vart är vårt samhälle på väg? Alla ni som valde Alliansen och Moderaterna har ni tänkt på vad som händer när ni valde bort det solidariska samhället . Vad händer när ditt barn får problem och du inte har råd med privat undervisning, du blir sjuk eller arbetslös och dina inkomster sjunker radikalt. Då har du inte råd att köpa några Rut-tjänster för att lösa dina problem. Nu får vi läsa om alla orättvisor som t ex arbetsmarknadspolitikens misslyckanden med passiva insatser i fas 3 istället för aktiva insatser med Komvux och arbetsmarknadsutbildning. Varför tog inte media upp alla dessa orättvisor före valet? Nu som då måste vi högljutt protestera mot orättvisorna i den förda politiken.
Behöver vi Socialdemokrater utreda vilken politik vi ska driva i framtiden? Nej den är självklar. Vi kan inte acceptera den klasspolitik som förs idag. Vi behöver en ledare som är radikal och som tar våra honnörsord som solidaritet och rättvisa på allvar. Alla ni som applåderade Mona Salin när hon tog avstånd från vår politik i valet ni bör inte ställa upp som kandidater. Ni är inte trovärdiga. Vi behöver ledare som är trovärdig och för att vara det behöver man tro på det man arbetar för.


Eva-Lise Berglund
Socialdemokrat

Mer läsning

Annons