Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi behöver också semester

Jag är passerade 50 år och inskriven i ett arbetspolitiskt program sedan vintern 2017. Vi har jobbat i grupper och under flera olika handledare med olika inriktningar och planen är den att man ska ut i praktik/arbetsträning som ska kunna leda till jobb, men hur många kom vidare och hur många hoppade av ?

 Insatsen kallas även ”Introduktion till arbete” och riktar sig till människor som står långt från arbetsmarknaden. Med bland annat samtal, rehabiliteringsinsatser och arbetsträning ska de arbetssökande få hjälp att komma tillbaka till arbetsmarknaden efter långa perioder av arbetslöshet eller sjukskrivning.

 Men som vilken som helst så behöver även vi sommar och semester och chansen att umgås och ladda batterier med familj och vänner. Vi har ett liv vi också trots att vi hamnat i detta läge och vi är lika mycket värda som ni som jobbar på arbetsförmedlingen eller på arbetslivresurs eller inom andra yrkesgrupper.

Jag har själv varit fackligt ansluten i 35 år, jobbat fackligt inom metall, kämpat för semesterrätt och allas lika värde.  Men där är det stopp , vi som är inskriven i denna åtgärd är inte lika värda  och har inte rätt till ledighet under sommaren.

När jag tog upp denna fråga med min så kallade handledare som nu är på 5 veckors semester så fick jag svaret att det skulle jag inte gå och tänka på, för det är inget vi kan göra något åt.

 Låt det inte fortsätta så här. Rota i detta och gör något åt det  är trots allt valår i år och då kanske det är påverkningsbart.

 Besviken

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare