Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi har skolplikt och då borde det vara kommunens plikt att färdas till skolan säkert"

Annons

Svar till: Gunvor Gunnarsson, 16 september. Har du läst artikeln? Jag kan inte någonstans se att ungdomarna klagar på att de tycker att det är jobbigt att stå? Och att du fick cykla när du var ung till skolan och halkade? Du har ingen aning om hur lång sträcka ungdomarna har för att ta sig till bussen, även de får gå i kyla och halka.

Läs också: "Att behöva stå i bussen? Kan det vara någonting för unga, friska ben?"

Men det är inte det artikeln handlar om utan de är med all rätt kritiska till att det inte finns plats på bussen och ungdomarna är oroliga och rädda för att ramla/skada sig själva eller andra i en överfull buss! Vad händer vid en krock eller dikeskörning vill nog ingen tänka på eller uppleva! Och det du börjar med att skriva: "Man får ju visserligen numera lära sig att yttra sig", ja det visar vilka kloka, starka ungdomar vi har som vågar säga till om det de anser är fel. Sådant som behöver belysas och ändras på. "Att ropa högt, begära mer, är modernt", skriver du vidare?

Ungdomarna vill åka säkert till skolan. Vi har skolplikt och då borde det vara kommunens plikt att ungdomarna kan färdas till skolan på ett säkert sätt!

Hejja Edvin och Anna

Läs också (Plusartikel): Elever kritiska till överfull skolbuss – Edvin och Anna: "Får oftast stå hela vägen"

"Vem bär ansvaret om det händer en olycka?"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare