Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi kan inte acceptera att ungdomar far illa

För mig är trygghet och bra uppväxt för barnen en grundfråga
inför EU-valet, skriver Lennart Sjögren (KD) bland annat.

Annons

Snacket handlar mycket om hur många som kommer att rösta. Är EU-valet ett viktigt val? Går det att jämföra med val till riksdag, landsting och kommunfullmäktige?

Jag förstår de väljare som känner osäkerhet. Allt är så inte kristallklart ens för mig som aktiv politiker. Vilka frågor avgörs på EU-nivå och vilka frågor avgörs med beslut i Europaparlamentet eller är det något annat EU-organ som har beslutsmakten? Ja, dessa funderingar har många och därför blir valet lite mera diffust än andra allmänna val.

EU-valet är en demokratisk rättighet som vi har chans att nyttja. Och då bör vi göra det. För mig finns ett antal viktiga frågor som jag vill påverka med min röst. Samtidigt vill jag med min röst markera vilken färdriktning jag vill se på politiken och slutligen kan jag med ett kryss markera den kandidat som får mitt särskilda stöd.

För mig är trygghet och bra uppväxt för barnen en grundfråga. Och i detta sammanhang vill jag inte ha ett Europa där alkoholen flödar in över gränserna på ett sätt som ställer våra mål om folkhälsa på undantag. Därför är sänkning av införselkvoterna en viktig fråga. I dag kan man ta med sig öl, vin och sprit som motsvarar en släpvagn eller mindre lastbil. För mig är det mer rimligt att införselgränsen sätts vid vad man kan bära med sig. De som ägnar sig åt att öppna egna ”försäljningsställen” måste stoppas. Vi kan inte acceptera att ungdomar far illa. För att nå en förändring behövs en tydlig och trovärdig politisk hållning. Det behövs också trovärdiga företrädare som vågar ta debatten och striden med de ekonomiska intressen som finns inom denna sektor. Kristdemokraterna och våra kandidater uppfyller dessa förväntningar.

Utöver frågan om barns trygghet, sänkta införselkvoter och en trovärdig alkoholpolitik agerar Kristdemokraternas kandidater för ett EU som är med och räddar Östersjön. Det är väl motiverat att märka all olja så att oljeutsläpp kan spåras och att bötesbeloppen för oljeutsläpp höjs.

partisekreterare

Kristdemokraterna

Mer läsning

Annons