Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi kan väl inte jämföra 2017 med när du gick i skolan"

Annons

Svar till: Gunvor Gunnarsson, 16 september. Jag satt nästan morgonkaffet i halsen för jag blev så upprörd. Snälla du vi kan väl inte jämföra 2017 med när du gick i skolan i Ockelbo. För det första såg inte trafiken ut som den gör i dag och bara för att du hade det så besvärligt med din skolväg unnar du inte dagens barn och ungdomar en säker bussväg.

Läs också: "Att behöva stå i bussen? Kan det vara någonting för unga, friska ben?"

Du kanske tycker att ungdomarna ska ta cykeln eller gå ner till skolan för det är ju inte speciellt bra för miljön om vi alla vuxna ska köra våra barn ner till skolan.

Skulle du vilja att ditt barnbarn fick stå på översta plan i en dubbeldäckare varje dag till skolan? Det spelar ingen roll om det så bara är en kilometer så kan olyckan vara framme.

Mitt barnbarn står i den bussen på väg till skolan och du menar på fullaste allvar att det bara är gnäll när bussen gör en inbromsning och han flyger genom rutan eller faller omkull i bussen? Han som redan har en skada i ryggen, eller som det har hänt ett antal gånger att bussen missat infarten till Jäderfors och börjat backa och hamnat i diket.

Men det kanske går bra att skriva om andras barn och ungdomar men vi i Järbo håller nog inte med dig. Ingenting är för dyrt när det gäller våra barn och ungdomars säkerhet. Det har ju också hänt en del allvarliga bussolyckor och jag vet att en del av ungdomarna är oroliga och har pratat om det. Nu tar jag påtår och försöker lugna ner hjärtat lite. Tack.

Eva

Läs också (Plusartikel): Elever kritiska till överfull skolbuss – Edvin och Anna: "Får oftast stå hela vägen"

"Vem bär ansvaret om det händer en olycka?"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare