Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi lever i olika verkligheter

Annons

Seppo Laine visar i en artikel i Arbetarbladet 2009-12-18 varför vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna för en sådan politik avseende näringslivspolitiken att Gävle har rekordarbetslöshet, och detta inte minst för våra ungdomar.

Vänsterpartiet tror på en annan samhällsmodell än de borgliga partierna. I deras samhällsmodell så är det alltid det offentliga som vet och kan bäst, och detta gäller även förmågan att driva företag. Vi vet att det står i vänsterpartiets regionala program att man vill förstatliga Sandvik AB. Det är för oss helt främmande att Seppo Laine skulle vara bättre företagsledare än den nuvarande och vänsterpartiet måste redovisa vad det skulle kosta att politikerna, staten, köpte in aktierna i Sandvik eller är det ett tvångsövertagande man tänker sig?

Vi i Alliansen tror på Gävle och Gävles jobbskapare, företagarna. Med ett växande och dynamiskt näringsliv som känner politikens stöd och förtroende, så skapas det ett bättre samhälle. Med lägre arbetslöshet och bättre ekonomisk tillväxt för alla.

Vi i Alliansen blir glada när vi läser om Filip 18 år i Sandviken som har kommit på en ny innovation och kanske blir det Filips företag som om 20 år är regionens största arbetsgivare?

I Seppo Laines värld och vänsterpartiets, är ett jobb alltid ett jobb. Man tror uppenbarligen inte på tillväxt och att det faktiskt kan växa fram nya jobb. Där är det en avgrundsvärld skillnad mellan oss i Alliansen som faktiskt tror och vet att det kan växa fram nya jobb i växande företag.

Här har det offentliga en viktig uppgift genom att använda de medel som står till buds för att detta ska även i Gävle. Gävle kommun ska sluta konkurrera med de privata företagen. Här kommer det en ny lag från årsskiftet som blir ett stöd för företagen. Gävle kommun ska upphandla fler tjänster och med en starkare hemmamarknad så kan företagen växa även utanför länets gränser. För tillväxt inom tjänstesektorn är kommunen och landstinget viktiga pådrivande motorer.

Vi i Alliansen anser inte att företagare är Kackerlackor, som Seppo Laine uttrycker det, utan företagarna är jobbskapare. Möjligtvis kan liknelsen med Kackerlackor som vänsterpartiet använder för att beskriva företagare vara att Kackerlackor är anpassningsbara och överlever det mesta, till och med ett uselt företagsklimat i Gävle.

De arbetslösa i Gävle förtjänar ett riktigt arbete i ett dynamiskt och växande näringsliv och det är uppenbart för alla att socialisterna i Gävle inte klarar av uppgiften att skapa ett bra näringslivsklimat och det nu hög tid för förändring vilket Seppo Laines inlägg visar behovet av.

Vi lever i olika verkligheter, tack och lov för det!


för Allians för Gävle

Mer läsning

Annons