Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi måste bilda folkfront mot Alliansens (högerns) övermänniskoideologi

Inte sedan före det demokratiska genombrottet (då högern härskade ensam) har det i Sverige förts en så människofientlig, segregerande och rå politik mot de sjuka, arbetslösa och pensionärer som nu

Annons

Alliansen har lämnat allt vad humanitet heter mot de svaga. Det är de rika, de starka och de som lyckats hävda sig i livet som skall gynnas. Det är ett system som ger tankar till något mörkt förflutet. Därför måste det motas av oss som bekänner oss till en humanistisk människosyn.

"Sjukreformen" som inte är en positiv sådan för de som den borde vara ett stöd för, har redan krossat många människors livshopp och tron på att Sverige fortfarande är ett humanistiskt land. Fas 3 kränker dagligen tusentals medborgare. Denna "reform" verkar snarare vara framtagen av misantroper (människofientliga) som har ett nöje i att se utsatta människor lida. Detta är ingen överdrift när man ser till antalet som tappat såväl livsmodet som livsviljan.

Jag har aldrig motsatt mig att betala skatt. Men de skattebefrielser som Alliansen står för gynnar bara de redan favoriserade men får betalas av de svagaste i samhället. Jag betalar gärna lite mer skatt om jag därmed kan ge en drabbad "syster eller broder" en mer dräglig tillvaro. Jag vägrar däremot att acceptera att jag av min pension skall bidra med mer än tusen kronor i månaden till de som redan har mer än de behöver.

Den utveckling vi nu ser i Alliansens politik har alltid funnits och finns alltjämt i ryggmärgen hos högern. Den är egoismens och övermänniskans ideologi.

Låt oss därför mota den som allt människofientligt och inhumant skall motas. I annat fall riskerar vi att få ett Sverige där kylan och själviskheten tränger ut humanismen och människokärleken. Högern känner inte ordet solidaritet vilket är nödvändigt för ett sammanhållet samhälle. Högerns mål är ett samhälle utan solidaritet. Ett VI och Dom samhälle.

Olle Ljungbeck

Mer läsning

Annons