Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi ska ge Gävle en godkänd fotbollsarena

Vi ska se till att ge förutsättningar för Gefle IF att utvecklas och ge Gävle en arena som är godkänd, skriver Per Johansson (S), Carina Blank (S), Marita Engström (V) och Roger Persson (MP) i sitt svar till oppositionen.

Annons

De fyra oppositionsråden i Gävle undrar vad som händer med Strömvallen.

Beslutsgången i Gävle kommun kan vara svår att hålla reda på och förstå för medborgarna. Det har vi stor förståelse för. Men att de fyra oppositionsråden i Gävle har så dåliga kunskaper om de beslut de varit med och fattat och hur man arbetar med ärenden i förvaltningar och bolag, förvånar oss mycket.

Under våren 2009 genomfördes samtal inför mål- och rambeslutet med nämnder och bolag i Gävle kommun. Vid dessa tillfällen var de fyra oppositionsråden inbjudna. I juni togs beslut i kommunfullmäktige om Mål och Ramar för verksamheterna. Även då deltog de fyra oppositionsråden. Vid dessa tillfällen diskuterades, och beslutades sedan, om en markering att kommunen är beredd på, och intresserad av att utveckla Strömvallen och området där omkring. Markeringen består av ett beslut att avsätta 44 miljoner kronor i investeringsbudgeten år 2013. Exakt summa ska fastställas senare när vi vet hur projektet ska genomföras.

Fastpartner och Gefle IF jobbar vidare tillsammans med kommunen på det förslag som redovisats och som varit ute på samråd.

Projektet är inte begränsat till planerna för Strömvallen utan det är många olika komponenter som ingår och som vi ska ta hänsyn till. Därför pågår en omfattande dialog med flera olika parter.

Hur man finansierar och samarbetar kring ett sånt här stort projekt kan bli avgörande för hur framgångsrikt det blir.

Kommunens fastighetsbolag, Gavlefastigheter, utreder vad kommunen kan göra själva om det första förslaget av någon anledning inte blir aktuellt. Både Fastpartner och Gefle IF är informerade om denna utredning. Dessutom arbetar vi med bästa formen för finansiering, ägande och framtida samarbete.

Mer läsning

Annons