Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vi står alltid på de svagas sida

Annons

Den 17 november 2011 beslutade en enig socialnämnd i Ockelbo att bidra med 10 000 kr till Kvinnojouren i Sandviken. Röstberättigade i nämnden var representanter från S, C, M samt KD. Jouren hade ansökt om 15 000 kr som ett litet tillskott till ett prel underskott på 800 000 kr, men så mycket var alltså inte nämnden beredd att bevilja. I sammanhanget måste påpekas att Ockelbo kommun inte har någon egen kvinnojour utan hänvisar behövande till Kvinnojouren i Sandviken.

Jag undrar hur det skulle bli om Sandvikenjouren skulle säga nej till Ockelbokvinnor att ha jouren som fristad? Vilka åtgärder vidtar då Ockelbo kommun? Ökar på till 15 000 kr från de redan beslutade 10 000 kronorna? Inrättar en egen kvinnojoour eller lämnar der redan hårt prövade kvinnorna och barnen i sticket?

En kvinnojour gör så mycket mer än stöttar och ger tak över huvudet till misshandlade kvinnor och deras barn. Man anordnar studiecirklar, bedriver utåtriktad verksamhet med bl a föreläsningar och genomför andra olika projekt för att nämna några exempel.

Utan att veta hur många Ockelbobor som åker till Sandvikens kvinnojour för att få hjälp tycker jag det är ytterst graverande att Ockelbo kommun inte kan kosta på mer än 10 000 kronor för ett helt år. Mindre än 1 000 kr i månaden! Nog borde kommunen kunna stötta med de 15000 kronor man ansökt om!

Vad tycker egentligen ovanstående partier att misshandlade kvinnor och deras barn är värda? Att döma av beslutet – inte särskilt mycket!
Ett sådant synsätt och beslut kan aldrig Folkpartiet låta vara oemotsagt! Vi kommer alltid att stå på de små och svagas sida i samhället!

Gunlög Söderström
Fp Ockelbo

Mer läsning

Annons