Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vi vill inte bevittna er jakt

Tänk vilken chock min familj fick i fredags när vi glada satt och sjöng i bilen på väg in till Sandviken för att handla.

Utanför Kungsgården på riksväg 80 vid avfarten till Hillsta ser vi en jägare sitta nere i diket och smyga på fyra rådjur som står i gläntan och äter i lugn och ro, njuter av denna soliga dag.

Vi bevittnar hur denna jägare riggat sitt gevär och skjuter ett rådjur. Mina barn blev helt förtvivlade och själv slängde jag mig på tutan, men för sent.

Vi skulle vidare till mormor denna dag. Behöver jag säga att mina småbarns glada röster hade tystnat?

Varför stå alldeles bredvid en stor väg och döda?

Var finns vettet och logiken i detta handlande?

Vill även tillägga att det saknas viltstängsel där och rådjuren kunde lätt ha drabbats av panik och rusa rakt ut på riksvägen och orsakat en stor serie-olycka då det vid denna tidpunkt – klockan 11.00 på annandag jul var trafiken livlig.

Om det nödvändigtvis måste jagas så varför håller du dig inte inne i skogen så slipper vi normala människor med känslor i kroppen bevittna detta dåd, och särskilt mina små barn som inte förstår detta med jakt.

Jag önskar att du tänker till och håller dig till skogs nästa gång jaktlusten kommer!

Nettan

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel