Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Vi vill inte dö av era begär"

Svar till: Signaturen Passiv 15-årig rökare. Kan inte mer än hålla med. Kloka ord från en ung människa! Detta var det vettigaste förslag som jag hört angående rökning på allmänna platser på länge.

Läs också: Striktare försäljning av cigaretter – "Sälj bara på Systembolaget"

Folk har tappat respekten runt det här att inte skada andra. Och kan folk inte vara vuxna nog att inse skadan som de orsakar spädbarnet i vagnen på busshållplatsen, eller för alla hundratals människor som måste andas in röken när man röker på en tungt trafikerad handelsgata med mycket folk?

Skulle vi andra vilja bli sjuka så börjar vi väl röka själva. Vi vill inte dö av era begär. Vi har tagit vår ställning till att leva hälsosamt. Och vi vill inte att våra barn ska behöva dö heller. Och snälla rökare, släng inte fimpar överallt utomhus. Barn ska kunna leka till exempel i en lekpark, byggd för barn, utan att behöva hitta fimpar som stoppas i munnen. Även snusare får tänka till med att slänga snus på backen. Nikotin är ett nervgift, det ska barn inte ha i sig.

F.d rökare och snusare

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare