Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vida Österlövsta varslar 15

Vida Österlövsta i Åkerby varslar 15 personer om uppsägning. Företaget som levererar träemballage till industrin har totalt 30 anställda.

– Orsaken är minskad efterfrågan på våra produkter. När kunder som Sandvik, Ovako och Scania drar ner så kommer nedgången som ett brev på posten hos oss, säger platschefen Johan walldén.

Företagets främsta kunder är fordons- och stålindustrin. För ett drygt år sedan köptes det lokala bolaget, Österlövsta emballage AB, upp av småländska Vida-koncernen. I samband med ägarskiftet nyanställdes mellan fem och sex personer, men nu slår alltså lågkonjunkturen till även här.

– Det är alltid tråkigt när sådant här måste göras, men jag kan inte stoppa huvudet i sanden när det händer saker runt omkring oss. Det här handlar om vår överlevnad på lång sikt, säger Johan Walldén.

De som nu kommer sägas upp är mellan 20 och 35 år gamla och tillhör Skogs- och träfacket.

Företagets fackliga representant har inte gått att nå för en kommentar.