Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vikten av hälsan är det viktiga!

Någon måste ta tag i problemet. Det har redan gått för långt. Ohälsan i länet är stor, både fysiskt och psykiskt. Och visst går det hand i hand. Den sjukliga stressen i arbetslivet, i privatlivet, allt ska falla på plats, alla livspusslets bitar ska sitta på sin plats. Det får inte saknas en eker i livshjulet för då börjar det skaka och till slut ramlar man omkull, helt enkelt går in i väggen.

Det förs över på våra barn. Omedvetna föräldrar, stressade föräldrar. Hela familjens livsstil blir en grund för nästa generation och det blir en ond cirkel och ohälsan fortsätter.

Ska våra kroppar hålla för denna värld, där stress blir mer och mer en del av vår vardag, både fysisk som psykisk, måste vi ta hand om dem. Det är individens eget ansvar att ta hand om sin egen hälsa men vad har gått snett? För något har ju gått riktigt snett, annars skulle inte vårt län vara så sjukt som det är.

Vuxna människor får ta ansvar för sig själv. Även om vi blir berörda även där, är det barnen, barnfamiljerna som får våra ögon att tåras och vår låga att brinna till ännu mer. Hur gick det så här illa? De är vår framtid, och föräldrarna verkar vara helt oberörda om vad de ger sina barn för grund att stå på.

Kanske är det dags för en kurs för föräldrar i att lära sig tänka och räkna Hälsoekonomiskt. För det är så mycket dyrare att vara sjuk än att satsa någon krona på att börja må bra, och ju tidigare man börjar desto mer går att rädda av en trasig kropp. För det är det som händer, fysiskt och psykiskt går hand i hand. Genom att se över dina och familjens matvanor och motionsvanor kan du göra stora skillnader i er hälsa.

Det finns inga quick-fix. Inga dieter i världen kan rå på västvärldens livsstilssjukdomar, det må vara midjemåttet många vill minska men det är ändå vikten av hälsan, som är det viktiga!

Öppna ögonen och se problemen!

Ska Gävleborgs län bli friskare och piggare måste det ageras!

Katrine Loo och Patrik Sers

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare