Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilka är föreningen Kulturum till för?

Jag trodde att Kulturrum i gamla fängelset var till för alla. Till 26 september fick jag en inbjudan av Gävleborgsdistriktet av Synskadades riksförbund, som är en förening med hög medelålder, till en hantverksdag i gamla Lättings. Är det så att Kulturrum, som enligt Arbetarbladet ska vara en mötesplats för unga, har kommit till under oktober? Är det så att vissa studieförbund ser till unga mer än andra och kan föreningar hur som helst komma in och bedriva verksamhet? Kanske den här affären också ska granskas.

Catarina Meurling

SVAR DIREKT:

Kulturum hörde till en av flera föreningar som för nästan ett år sedan började fundera över vad det före detta fängelset kunde användas till. Det blev ett Kulturhus.

Vi har för närvarande textilt hantverk i huset, öppet för alla och på förmiddagar måndag till torsdag. I Kulturums verksamhet i stort deltar människor i alla åldrar och från många olika länder.

Vår grundidé är att skapa mötesplatser och vi samarbetar mer än gärna med andra föreningar, med enksilda människor och med kommunala verksamheter. Vi hjälper gärna till om någon eller några har idéer om verksamhet i Kulturhuset. Ta kontakt med oss, så får vi pratas vid!

Niels Hebert

ordförande i Kulturum

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare