Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken present!

Minikonsert med Anders ”Kråkan” Ågren och dans med Mamma Mu.
I går fick barnen på Olsbackagårdens förskola fira Förskolans dag lite extra.
– Det är vår avskedspresent för åtta års pedagogisk briljans, säger Git Sundberg.

Förskolans dag firades runt om på Gävles förskolor i går. Git Sundberg och hennes sambo har haft barn på Olsbackagårdens förskola i åtta år, men nu ska yngsta sonen börja i förskoleklass.

I stället för att bjuda på smörgåstårta eller plantera ett äppelträd bestämde de sig för att ge förskolan en annan typ av present – en kulturupplevelse på Förskolans dag.

– Det är för alla varma kramar, alla tröstande ord, all god mat och all trygghet barnen har fått, säger Git Sundberg som jobbar med Anders ”Kråkan” Ågren och fick honom med på tåget.

Redan i februari skickade de en skiva med hans sånger till förskolan och sedan dess har barnen övat på både sångerna och rörelserna – och det märktes.

I strålande solsken dansade alla barnen, från de yngsta till de äldsta, förtjust på gårdens kulle och sjöng om sura faster Ella, en jätteliten låg hög – och självklart Mamma Mu.

– Ni är en av de bästa körerna jag har hört någon gång, försäkrade Anders ”Kråkan” Ågren.

Som en överraskning fick förskolan även besök av Mamma Mu och Kråkan, som stannade kvar och dansade tills det blev mjölkningsdags.