Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken skräll, Emil

– Det här blev faktiskt långt över vad jag hade förväntat mig...
Emil Bergkvist var det stora utropstecknet när Svenska Rallyserien fortsatte med Dackefejden i lördags!

Annons

Med 1,5 vecka ”gammalt” körkort på fickan (och C-licensen i hand så sent som dagen innan tävling) styrde Emil Bergkvist färden till Växjö. Nyss fyllda 18 år hade han siktet inställt på en plats bland de fem främsta i klassen i årets femte deltävling i Sverigeserien för enhetsklassen Volvo Original.

Facit skulle bli klart bättre. Emil – boende i Torsåker och tävlande för Hofors MS – utklassade nämligen klasskamraterna och spöade tillika samtliga 41 startande elitförare, förutom Håkan Ståhl, Skillingaryd. Inget annat än en präktig sensation!

– Riktigt häftigt. Jag körde ifrån flera av de rutinerade förarna som jag ser upp till och tyckt hållit ett obegripligt högt tempo tidigare, kommenterade Emil.

Som har haft ett par framgångsrika säsonger i juniorklassen. Nu fick han för första gången köra på vägbeskrivande noter och hade ersatt pappa Hans-Olov Bergkvist i kartläsarstolen med rutinerade Anders Banger från Arbrå.

– Samarbetet mellan oss fungerade klockrent från start. Jag är jättenöjd, fortsätter Emil.

I C-klassen skilde nära halvminuten till andraplacerade Victor Karlsson, Vimmerby. Men mest imponerade förstås Emils totala placering.

– Jag har bara beröm att ge. Anser att Emil är en jättetalang inom rallysporten, sammanfattade Anders Banger, själv slutsegrare i Svenska Rallyserien för ett par år sedan.

I Elit A slutade Ingemar Thelander, Gävle, på nionde plats. Klubbkollegan i SMK, Daniel Budin, styrde in som trea i ungdomsklassen.