Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vilken upphämtning, Hofors

Första straffduellen vann storspelande Johan Gille i Järbomålet.
Tio minuter från slutet fick Hofors Samir Skrijelj sin revansch – och satte kvitteringen till 2–2 från elva meter.

Redan efter nio minuter gjordes Hofors avige mittfältare Ephrem Kidane ner i straffområdet av Andreas Leljevahl. Fram till straffpunkten klev Hofors lagkapten Samir Skrijelj. Men Johan Gille var med på noterna, slängde sig åt höger och limmade bollen.

– Det var riktigt skönt att få en sån start, säger målvakten.

Johan Gille var en jätte i Järbomålet. I första halvlek radade han upp fina räddningar och visade upp bra tajming i luftspelet.

Trots att Hofors hade de flesta chanserna hittade Järbo nätet två gånger om. Gästerna var tunga i straffområdet, och starkast av alla var Johan Lindkvist. Mittfältaren hoppade högt och nickade i stolpen. Andreas Nehvonen högg på returen och dundrade in 0–1. Halvtimmen senare visade Johan Lindkvist sin styrka igen när han forcerade in 0–2 efter en fast situation.

– Första halvlek var riktigt tung. Vi blev lite för långa i laget. Vi snackade ihop oss i halvtid, säger Samir Skrijelj.

I andra halvlek fortsatte Johan Gilles storspel. Han tog frilägen, gjorde paradräddningar från nära håll och var vältajmad i utrusningarna. Men till slut fick han kapitulera när Philip Munter Ribeiro nickade in reduceringen från nära håll.

– Det var lite av ett skitmål. Sen är det ju väldigt oturligt att dom får en till straff, säger Johan Gille.

Ett inspel nådde en Järbohand i straffområdet. Fram till straffpunkten klev återigen Samir Skrijelj – utan att tveka.

– Mina lagkamrater kom fram och frågade om jag skulle sätta den. Jag sa "absolut", jag ville revanschera mig.

Johan Gille:

– Jag försökte läsa var han skulle lägga den. Men han var kylig och la den i samma hörn igen.

Järbomålvakten slängde sig åt vänster och Samir Skrijelj rullade säkert in kvitteringen.

– Jag gillar det där hörnet.

Delad pott i ett derby som präglades av tuffa närkamper som oftast höll sig på rätt sida av regelboken. Även om Hofors mittfältare Lamin Sanyang mycket väl kunde ha fått syna det röda kortet i första halvlek när han vårdslöst slängde sig in med båda fötterna och sulorna uppåt i en närkamp.

Efter slutsignalen var det två lag som inte var helt nöjda.

– Det här är andra ledningen som vi tappar, det måste vi få ordning på, säger Johan Gille.

– Vi blir farliga när vi får lite mer fantasi i anfallsspelet, som vi fick till mot slutet. Nu har vi tagit fem poäng i serien utan att ha spelat särskilt bra egentligen, säger Samri Skrijelj.