Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vilket fika är populärast?

/

Prima har varit till olika caféer och frågat runt vad som säljer bäst bland ungdomar och om det är någon skillnad på vad som säljs under olika årstider.

Annons

På Coffeehouse by George är det är kladdkakan som går åt mest, men även hallonpaj och andra pajer går det åt mycket av. Sen till det vill folk helst ha en latte.
–När det är vinter och kallt ute vill folk ha varm choklad, och på sommaren när det är varmt vill de ha milkshake, säger personalen på Coffeehouse.

Coffee Lounge på Flanör har bara haft öppet i några veckor, men vad de har märkt är att morotskakan säljer bra, även alla vanliga klassiker säljer bra.
Personalen på Coffee Lounge tror och förutsätter att det går åt mer bakelser och varma drycker på vintern då det är kallt ute, och folk hellre vara inne och fika, än ute i kylan.
På Café Java är det cheesecake med hallonsås som det går mycket av, till det vill kunderna oftast ha en läsk eller kaffe till fikat.

På Centralbageriet vid Stortorget i Gävle är det inte så många ungdomar som handlar. När de kommer in för och handla så är det för det mesta vaniljbullar, kanelbullar
eller stora maränger som går åt.
–Det kan förstås bero lite på årstiden. Till exempel när det är semmeldagen så vill folk ha semlor, på julen vill de ha pepparkakor och så vidare.

Mer läsning

Annons