Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill du bli ledarskribent?

Annons

När ledarskribenten Kennet Lutti nu går i pension söker vi på Arbetarbladet en ny medarbetare till ledarsidan.

Arbetarbladets ledarsida är en oberoende Socialdemokratisk ledarsida. Sedan 2009 pågår ett förändringsarbete på vår ledarsida som vi vill att du skall vara med och bidra till för att ytterligare stärka vår ledarsida som varumärke och pressröst.

Om tjänsten:

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 procent. Tillträde sker senast 1 februari.

Vi söker:

Stilistisk briljans eller potential för detta.

Analytisk förmåga.

En kreativ ådra som kan bidra till att hitta nya vägar in till läsarna.

Vi ser gärna att du har en journalistisk utbildning i bagaget alternativt arbetslivserfarenhet från branschen. Detta är dock inte något krav. Även annan relevant akademisk utbildning eller arbetslivserfarenhet från annan bransch är meriterande. Avgörande är att din bakgrund kan bidra till att bredda innehållet på vår ledarsida ytterligare.

Eftersom Arbetarbladets ledarsida är en av få Socialdemokratiska ledarsidor i Sverige är vårt perspektiv brett. Vi analyserar alltså inte bara lokalpolitik och lokala skeenden. Lika intressant för oss är det nationella och globala perspektivet.

I arbetet ingår inte endast att skriva ledare, vi arbetar även med sociala medier som Twitter och Facebook som publiceringskanaler. Ett intresse för detta är därför nödvändigt.

Att du delar arbetarrörelsens värderingar är inte bara en självklarhet, det är en förutsättning för att du skall kunna fungera i rollen som ledarskribent på Arbetarbladet.

Vi erbjuder:

Ett fantastiskt roligt men också krävande arbete.

Arbetet som ledarskribent på en lokaltidning innebär att arbeta under ständig tidspress. Eftersom ledarsidan endast består av två individer förväntas du bl a kunna arbeta kvällar och helger.

I arbetet finns dock även en stor frihet där du ges möjlighet att analysera samhällsskeenden på lokal, nationell och global nivå.

Intresserad? Skicka in din ansökan till mig, Jenny Wennberg, redaktör för Arbetarbladets ledarsida, på adressen jenny.wennberg@arbetarbladet.se senast den 26 september. Ansökan skall bestå av CV, personligt brev samt två arbetsprov.


Har du frågor rörande tjänsten går det bra att ringa mig, Jenny Wennberg, på 070-626 76 00.

Övriga frågor besvaras av ägarrepresentant Sture Sandberg, på 070-532 95 72