Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill få hjälp att bygga en driftingbana i Sandviken

Några killar i Sandviken vill att kommunen ska hjälpa dem att göra i ordning en asfaltsplan där de kan köra motorsporten drifting.
– Intresset är stort och det skulle vara jättekul om vi fick en plats i Sandviken att köra på, säger Eric Palovaara, initiativtagare.

Annons

Drifting är en motorsport där förarna ska göra kontrollerade sladdar i sidled på en bana eller slinga. Eric Palovaara och tolv av hans kompisar brukar köra drifting ungefär en gång i månaden på en asfaltsplätt i Hagsta, som de hyr vid varje tillfälle. De hoppas att Sandvikens kommun kan hjälpa dem att få tillgång till en asfaltsplan där de kan få träna och köra. Området skulle behöva vara minst 50 gånger 50 meter.

”Många intresserade”

– Det skulle underlätta väldigt mycket. Att släpa bilar, verktyg och däck sju mil till Hagsta är långt. Om det fanns en plats i Sandviken avpassad för drifting skulle den bli använd av många, för jag vet att det finns många som är intresserade, säger han.

Eric Palovaara tror att det också skulle minska buskörningen på andra platser som på parkeringar och i centrum.

– Att köra drifting är jättekul. Om vi hade särskild plats att köra drifting på skulle vi kunna anordna tävlingar, säger han.