Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vill locka musikälskare till Hofors

Med färg, fantasi och en hel del second handfynd har Jan Hallin förvandlat den slitna före detta förskolan på Västerhöjden till en musikinspirerad retropärla.
På lördag slår han upp dörrarna för Hofors vinyl- och musikhörna.

Annons

Att det var just en musikhörna som Jan Hallin nu öppnar är ingen slump. Han har haft Söders skiv- och prylbörs i Gävle och Jannes festmusik.

Musikintresset grundades tidigt, första vinylskivan köpte han som 11-åring. Nu finns runt 3 700 vinyl- och cd-skivor i hans privata samling.

– 1976–82 gick väl alla slantar till skivor. Jag gick på nästan alla rockkonserter i Stockholm och en hel del i London, säger han.

Nyinflyttad i Hofors gick och cyklade han runt och kikade på lokaler. I centrum var de lite dyra för hans fritidssatsning, så Hoforshus vd Christian Richardsson visade honom lokalen på Granvägen 2.

– Han sa att "nu får du blunda för det ser för hemskt ut" när vi kom hit, säger Jan Hallin.

Nu är hela lokalen är ommålad i färger som flirtar både med 70-talet och med hösten. I entrén möts man av ett stort foto på musikskribenten Mats Olssons favoritrockklubb i New York. Inne i det stora rummet finns en förstoring av Jannes foto på gatumusikanter i Istanbul.

Backar med skivor till salu finns i korridoren. På väggarna hänger skivor både utan och med fodral.

Det är öppet på torsdagar, 12 till 21 och varannan helg, 11-17 både lördag och söndag. På lördagarna planerar han att ha rockkonsert på storbildsskärm klockan 15.

På invigningen spelar Rikard Sjöblom från gävlebandet Beardfish klockan 14 och 16.

Läs mer: Beardfish – mycket musik för pengarna

Nu hoppas Jan Hallin att många ska hitta till musik- och vinylhörnan.

– Många åker bara förbi Hofors, men det finns mycket fint här, säger han.