Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftens apostel ger sig inte!

Maria Brolin, Svea Vind Offshore AB, inbjuder i brev till Iggön-Norrsundets kustboende att anmäla sig till nytt samrådsmöte i Norrsundet gällande hennes vision om gigantiska vindsnurror några kilometer utanför vår kust.

Ingen av de stora och kunniga elproducenterna, till exempel Vattenfall, Eon, Sydkraft, ser något behov av dessa investeringar i miljardklassen. Men Maria med sitt 50-tusenkronors aktiebolag ser något som inte andra ser. Alla har nu förstått att hon vill skapa sig en rikedom genom att lotsa ärendet fram till ett godkännande och sedan sälja till någon utländsk investerare.

Maria tycker att vi kustboende skall betala hennes framtid genom en totalt förstörd havsmiljö med en skog av monstersnurror på 300 meters höjd. Vi boende betalar extra skatt för våra strandnära fastigheter i den vackra havsmiljön. Innan Maria driver sitt projekt vidare förutsätter vi att hon inhämtar besked att Skattemyndigheten tar bort skatten.

Vidare måste hon presentera garantier för de stora kostnader som uppstår när skrotet skall plockas ner och saneras efter cirka 20 år. Förmodligen tidigare än så eftersom ny energiteknik utvecklas ständigt.

Det är obegripligt att detta projekt ska få fortsätta att oroa de boende vid kusten med en  totalt förstörd miljö. Och detta i en kommun där en 2 meters gärdsgård på Södra Kungsgatan anses så hög och miljöförstörande att den fick rivas.

Kransalgen

LÄS fler insändare här:

Svar om SD av Carlsson (SD): Att han inte har möjlighet till personliga möten förstår nog de flesta

Svar från kommunen om å-rensning: "Vi ser kontinuerligt över och rensar"

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare