Annons
Vidare till arbetarbladet.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vindkraftsvän, ekosocialist och diktaturkramare.

Replik till Rikard Warlenius, Linda Burenius-Magnusson (O2) och Pär Holmgren.

Landskapsskydds intressen är skyddet av landskapet och miljön. Vår agenda står öppen för alla på vår hemsida. Warlenius avsikter döljs bakom titeln ”humanekolog”. Som skribent i Internationalen och tidigare redaktör för Arbetaren har Warlenius, även i andra extrema vänsterpublikationer, ofta groteskt överdrivit klimathotet och propagerat för hårdare tag, planekonomi och majoritetens diktatur. Tidningen Internationalen ägs av Socialistiska partiet, ett parti som vill avskaffa kapitalismen och införa ekosocialism, gärna genom revolution. ”Den ekologiska kampen måste föras parallellt med ekonomisk klasskamp” anser Warlenius. Pär Holmgren meddelande i programmet Korseld att han också vill ”avskaffa alla val” av samma skäl. Våra gröna vindvänner tycks bli allt mer rödbruna.

För övrigt är äldre temperaturdata ur Uppsalaserien från SMHI fullt användbara som medelvärden enligt forskarna som studerat den. Vi berörde heller inte något annat än just medeltemperaturer, varav huvuddelen dessutom var från 1760-talet och framåt. För klimatalarmister är dock långa historiska temperaturserier ett första klassens hot eftersom dessa sällan stödjer alarmistisk argumentation, oavsett om man väljer data för 300, 1000 eller 3000 år. Att kompromettera historiska temperaturdata som inte stödjer grovhuggen klimatalarmism är därför rutin för Syndikalister och Socialistiska partiet.

Jag tror slutligen inte ens vindindustrin och O2 är särskilt glada över det nyvunna kompanjonskapet med Warlenius och extremvänstern, även om man faktiskt tycks ha samma syn på storskaliga subventioner, klimatideologisk diktatur och planekonomiskt tänkande.

Det som däremot är förvånande är hur Warlenius omhuldar den förhatliga kapitalismen genom att acceptera att vindindustrin försöker lura på oss vanliga arma proletärer värdelösa vindpapper.


Jonny Fagerström
Föreningen Svenskt Landskapsskydd