Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Vinst för "Buda" i Kullingstrofén

Erik ”Budda” Wigren stod inte att stoppa i rallyt Kullingstrofén. Sandvikenföraren – boende i Järbo – vann tvåhjulsdrivna klassen för B-förare överlägset

Annons

Årets fjärde deltävling i Svenska Rallycupen avgjordes i skogarna runt Herrljunga. Fyra sträckor stod på agendan.

”Budda” Wigren, med Johan Strid som co-driver, var snabbast från start till mål. Detta trots en lättare avkörning på den första sträckan.

- Vi hade en bra känsla från start idag. Farten fanns där och flyt med noter och körning, sammanfattar han.

Ingen av de 32 medtävlarna i klassen hade skuggan av en chans. ”Buddas” sluttid var till och med så bra att den räckt till en femteplats bland 37 deltagande A-förare, med flera toppnamn i SM efter sig ilistan.

Totalt i Svenska Rallycupen toppar nu Wigren B-tabellen på 56 poäng, trots att han tvingades bryta Gästabudstrofén i Nyköping i början påjuni efter motorhaveri. Men i övrigt har det varit idel förstaplatser.

Närmast efter i sammandraget skuggar Albin Nordh, Ydre, på 51 poäng och trea är Emil Johansson, Motala, med 37.

I klassen Grupp E för C-förare styrde Martin Åberg/RebeckaJörgensen, Hofors, in på en tredjeplats. Dryga halvminuten skilde fram till segrande Alexander Broberg/Rickard Broberg, Nyköping. Även totalt i cupen ärMartin Åberg trea.