Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bergdahl lämnar Tierp Volley

Tierp Volley tappar två spelare till konkurrenten Säter. Det är Roland Bergdahl och Peter Anundgård som skrivit på för dalalaget.

Annons

Som Sporten tidigare berättat så satsar elitserielaget Tierp Volley stort på nästa säsong. Laget har värvat tre spelare av landslagsklass. Därtill har Tierp gjort klart med ytterligare en säsong för poängmaskinen brassen Rafael Dürr. Två av nyförvärven kommer från seriekollegan Säter.

Men Tierp har också fått släppa ifrån sig två starka spelare och dom har gått just till seriekollegan Säter.

De två som nu valt att spela för Säter är spikern Roland Bergdahl och passaren Peter Anundgård. Två spelare som under tiden i Tierp Volley hela tiden har utvecklats i positiv riktning.

– Ja, tyvärr har grabbarna nu valt att spela för Säter. Jag hade naturligtvis helst sett att både Roland och Peter hade fortsatt hos oss, säger tränare Jonas Svantesson, som tvingas konstatera att truppen blivit tunnare sedan Roland och Peter valt att lämna Tierp Volley.

– Men vi jobbar vidare och har två spelare från volleyettan på gång, säger Svantesson, som dock inte vill namnge de aktuella nyförvärven.

Sportchefen Tobias Backström kan bara bekräfta att de båda spelarna lämnar Tierp Volley.

– När det gäller Bergdahl så var vi för långt ifrån varandra när det gällde pengar. Peter valde Säter och jag tror att han då siktade på ett få mer speltid. För oss var det olyckligt därför att nu står vi bara med en passare, säger Backström.

– Men vi jobbar naturligtvis vidare på att fylla luckorna efter Bergdahl och Anundgård.

I mitten av augusti, närmare bestämt dagarna 14-15-16, kommer Tierp Volley att ha sin upptaktsträff inför klubbens tolfte raka säsong i elitserien. Då ska alla utom Rafael Dürr (spelar på artistkontrakt) finnas på plats.

Innan elitseriestarten ska också Tierp Volley spela i finalomgången för svenska cupen, där klubben också står som värdar. Helgen efter 26 oktober börjar seriespelet mot Örkelljunga borta.

Annons