Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brons för Martin och Mårten

Inte helt oväntat blev landslagslirarna Kirk Pitman och Jason Lochhead från Nya Zeeland för svåra för Martin Woxlin och Mårten Christiansson. Det Nya Zeeländska landslagparet vann i semifinalen med klara 2-0 och setsiffrorna 21-16, 21 15.

Annons

– Vi gjorde så gott vi kunde. Men vi gjorde ändå ingen toppmatch. Jason och Kirk var säkrare i sitt spel och var speciellt i slutet av seten bättre än oss, säger Martin, som tillsammans med Mårten nu ändå bärgade en tredjeplats när den fjärde upplagan av Sverigetouren slutfördes i Sundsvall på lördagen.

– Det var ändå ett fall framåt och vi gör ju en klart bättre insats jämfört med vad vi presterade i Karlskrona förra helgen, påpekar Martin.

När det gällde servespelet så var Kirk och Jason klart bättre än Tierpsgrabbarna. Det märktes också att Nya Zeeländarna spelade med ett större självförtroende.

– Men vi kände också att vi är på gång och det stämmer bättre för oss. Vi har bara lirat tillsammans den här säsongen, säger Martin.

Martin spelade ju förra säsongen hem SM-silver tillsammans med Daniel Andersson. Nu svarade Daniel, som spelar tillsammans med Stefan Gunnarsson, för den här omgångens skräll.

Daniel och Stefan vann nämligen finalen mot storfavoriterna Kirk-Jason. Här blev siffrorna 21-13, 16-21 och 15-12 i avgörande set.

– Det känns nu att det går allt bättre för oss också. Nu siktar vi högt nästa helg när den femte upplagan av touren spelas på Pite havsbad, säger Martin.

 

Mer läsning

Annons