Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter svag öppning visade Tierp klassen

Tierp Volley öppnade i hemmamötet med Vingåker med stor tveksamhet.

Gästerna tog vara på tillfället och vann det första setet. Med tanke på hur matchen sedan såg ut, så kändes det som om Tierp skänkte bort det första setet.

Annons

– Jag har ingen bra förklaring. Men sedan visade vi att vi var det klart bästa laget, sa spelande tränaren Andy Wahlström direkt efter matchen, som hemmalaget programenligt vann med 3-1.

– Vi var lite tveksamma i upptakten av matchen. Men vann ju sedan klart och jag tycker vi var mycket starka i block och försvar, sa också Marcus Wikander, som nu i slutskedet av grundserien har tagit över rollen som coach för Tierpslaget.

– Trots förlusten tycker jag att det här var ett litet steg framåt för oss. Vi vann ju också första set. Men här kanske det ändå var lite underskattning från Tierps sida, funderade Vingåkers tränare Ola Maineborn.

Ja, undrar om inte Maineborn hade rätt i sina funderingar. Tierp deklarerade för mötet med Vingåker, att nu skulle man se till att föra matchen från start.

Men därav blev inte. Hemmalaget uppträdde tveksamt och man såg inte mycket av de kvaliteter som Tierp ändå besitter. Framförallt var det mycket som saknades när det gällde avsluten framme vid nät.

Det här tog gästerna vara på och vann det första setet, som siffermässigt var mycket jämt (26-24).

När Tierp fick ordning i sina linjer så handlade det om rena utskåpningen i andra set. Vid andra tekniska tiemouten stod det exempelvis hela 16-9. Slutsiffrorna i andra set blev 25-15. Man funderade då HUR kunde Tierp ta stryk i första set.

I tredje set åkte Vingåker på en än värre utskåpning och här lyste siffrorna 25-11 på resultattavlan när setet var över.

Nu hade hela laget ryckt upp sig och det handlade om klasskillnad. Andy Wahlström, härförare ute på banan, imponerade än en gång. Eric Simon hade kommit i gång och rutinerade Erik Brandsjö klev också fram med besked.

Det som inte stämde i första set var som bortblåst. Nu fungerade också passen mellan spelarna och stundtals blev gästerna utspelade.

Om Tierp kan spela, som i speciellt andra och tredje set, så kan alla lag i elitserien få det verkligt jobbigt.

Nu kom ändå gästerna tillbaka hyggligt i det fjärde setet, men i slutskedet hade Tierp den bästa skärpan. Matchbollen lade passaren Peter Anundgård retfullt enkelt i golvet på Vingåkers planhalva.

Sammantaget en match som inte höll speciellt hög klass. Men när Tierp fick spelet att stämma och hade städat undan tveksamheterna, så höll i alla fall hemmalaget bra klass.

TIERP VOLLEY– VINGÅKER 3-1 (24-26, 25-15, 25-11, 25-22)

Bästa poängplockare. Tierp: Eric Simon 17 poäng, Andy Wahlström 16 p. Vingåker: Jonas Lindström 9 poäng, Linus Fröberg 7 p.

Publik: 207

Sören Åkerman

Mer läsning

Annons