Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Första segern för Tierp Volley

– En verkligt skön seger och på det sätt vi vann matchen kändes extra bra. Vi visade nu styrka i avgörande lägen.
Ja, tierpstränare Jonas Swantesson var verkligen nöjd med sina lirare efter den första segern i säsongens elitserie. Säter sattes på plats med 3-0.
Men trots att det var Tierp som skötte taktpinnen, så blev både första och tredje set något av en rysare sett till siffrorna. Första set slutade 27-25 och tredje set blev ännu tuffare. Här satte landslagscentern Daniel Karlsson segerbollen till 29-27.

Annons

Ja, snacka om att hemmapubliken fick valuta för entrepengen, när man fick uppleva en härlig dramatik.

Tydligt var att det handlade om mycket prestige och nerver i matchöppningen.

Siffrorna var hela tiden så jämna som de kunde bli. Det var helt enkelt ett svajigt set och båda lagen gjorde en hel del egna misstag.

– Men vi var under hela matchen hetare i de avgörande lägena, sa Daniel Karlsson, som gjorde en toppenmatch -kanske den allra bästa i Tierpsdräkten.

– Visst gick det bra, men jag tyckte att jag var ännu bättre i hemmamötet med Falkenberg, inflikade Daniel.

Under första set så fick Säter högre poäng för anfallspelet. Men i de avgörande momenten hade alltså Tierp högre skärpa.

Första set slog Rafael Dürr in den avgörande poängen.

I andra set fick Tierp verkligen till det och här fick gästerna spela andra fiolen. Inte minst Patrik Rumin övertygade. Han slog för övrigt in hela nio serveess i den här matchen.

– Ja, Patriks servar tycker jag blev tungan på vågen i den här matchen. Vi kunde inte klara av att returnera hans servar. Sedan hade vi lite för många egna misstag, menade Säters store lirare Staffan Sahlberg.

Efter de övertygande siffrorna i andra set trodde nog de flesta att Säter nu skulle vara mer eller mindre knäckta. Men gästerna ville annat och nu blev det åter en rysare.

Lagen följdes åt hela vägen och trots att Tierp exempelvis hade ledningen med 21-19, vägrade Säter att ge sig. Här tog gästerna timeout och kunde sedan raskt komma i kapp.

De sista minuterna blev en verklig nagelbitare.

– Men det var hela tiden vi som skötte taktpinnen, menade Svantesson, som påstod att han aldrig var riktigt orolig.

Ja, det stämmer att Säter aldrig kom upp i ledning och helt i sin ordning kunde sedan Daniel Karlsson ordna setvinst och den avgörande matchpoängen (29-27).

Ni är tre landslagsmän och en skarp Brasilianare i laget. Har det varit några problem att spela ihop er, eftersom det tog fem serieomgångar innan det blev seger?

– Nej, det har inte varit några problem alls. Men vi har ju bland annat mött tre av seriens tippade topplag, påpekade Daniel Karlsson.

Han var också tillfreds med samspelet när det gäller passare Mattias Gustavsson.

– Men samspelet kan ju bli ännu bättre, sa den för kvällen så säkre Tierpscentern.

Vi fick också se en Patrik Rumin på bästa spelhumör och att Raffe Dürr har mycket annat än seriens hårdaste smashar att bjuda på.

Stort beröm till hela laget där också Joacim Williams Larsson och Linus Zällh gjorde intressanta inhopp.

TIERP–SÄTER VBK 3-0 ( 27-25, 25-16, 29-27)

Bästa poängplockare. Tierp: Patrik Rumin 18 poäng, Daniel Karlsson 13 p, Rafael Dürr 9 p. Säter: Staffan Sahlberg 16 p, Roland Bergdahl 10 poäng.

Mer läsning

Annons