Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid för Tierp Volley att spräcka nollan

Att Tierp Volley skulle starta upp den tolfte raka säsongen i elitserien med fyra raka förluster var oväntat. Nu har man dock mött tre väntade topplag i serieupptakten. Men den senaste matchen då Habo stod som motståndare var inget att skryta med. Trots en klar ledning i första set så vek Tierp ner sig. Framför allt var det oförmågan att avgöra i anfallspelet som störde chefstränaren Jonas Svantesson.
– En viktig sak i söndagsmatchen mot Säter är att vi ska redan från start ta initiativet och styra matchen på våra villkor, säger Svantesson.

Annons

Det här blir också en mycket intressant match med derbykaraktär. Med i bilden finns ju det faktumet att två spelare från Säter har gått till Tierp och lika många spelare har lämnat Tierp för spel i Säters färger.

– Senste matchen den mot Habo borta var från vår sida inte lika bra spelmässigt som det föregående i serieupptakten. Framförallt var det anfallsspelet som INTE fungerade som vi ville, understryker Svantesson.

– Nu har under veckan slipat på just anfallsspelet och jag hoppas naturligtvis få se en förbättring på den punkten i matchen mot Säter, säger Svantesson.

Enligt Svantesson så är det i första hand Staffan Sahlberg och Roland Bergdahl som Tierp måste försöka få stopp på om man tänker sig att ta den första segern för säsongen i elitserien.

I Säter längtar man efter revansch för tidigare förluster mot Tierp.

– Ja, och jag tror det här blir en verklig intressant match för spelarna som gått från Säter till Tierp och de som gått andra vägen, säger Magnus Isaksson assisterande tränare för Säter.

De spelare det handlar om är Peter Anundgård och Roland Bergdahl som förra året lirade för Tierp och duon Matti Sandelin, Matthias Gustavsson som lämnat dalalaget för spel i Tierp.

– Vi kommer rejält laddade och grabbarna är revanschsugna. Jag tror det blir en jämn match och det ska också kunna bli en riktigt bra volleybollmatch, siar Isaksson som på meritlistan har fem år som assisterande förbundskapten.

Säter kommer med tre poäng i bagaget efter seger mot Sollentuna. Ska Tierp också kunna ståta med en trea i poängkolumnen så vill det nog till att redan från första bollen visa sina gäster de rätta kvaliteterna och stoppa undan tveksamheterna.

Tierps damlag som ligger tvåa i volleyettan spelar före herrmatchen och möter Uppsala. Ett inte allt för vågat tips är väl att hemmatjejerna vinner. Förra helgen gjorde ju Tierp en strong insats när seriettan Jomala besegrades i bortamötet på Åland.

Mer läsning

Annons