Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Sätra börjar om i tvåan

Förra säsongen vann IK Sätras tjejer division 1 och spelade i allsvenskan efter nyår.
Nu är det division 2-starten till helgen som gäller.
– Vi begärde ner oss själva en serie och börjar om med ett helt nytt lag, berättar tränaren Stefan Lind.

Annons

Med sju-åtta tjejer i truppen gjorde Sätra en heroisk insats ifjol och aldrig tidigare i Gästriklands volleybollhistoria har ett lag varit så högt upp.

– Det var otroligt roligt och vi vann ju dessutom fyra av matcherna i allsvenskan mot riktigt bra motstånd.

Nu är det andra tider och samtliga ur det allsvenska gänget har försvunnit.

– Alla har flyttat härifrån. Några har fått jobb på andra orter och andra har kommit in på skolor. Det är inte så mycket att göra någonting åt utan vi tar nya tag och börjar om. Men med ett helt nytt ungt lag går det inte att dra igång i ettan utan vi får göra det i en lugnare miljö, säger Lind.

Det lag Sätra nu ställer på benen är det ungdomslag som spelade i division 3 förra året. Det innebär 13-14 tjejer i truppen som på sikt kan bli riktigt bra.

– Det är både och att starta om så här. Trist att det lag som fungerade så bra och blev så samspelt nu har försvunnit men också kul att starta om med ett bredare material bestående av unga löften, säger Sätratränaren.

I och med degraderingen i seriesystemet tränar Sätra nu två gånger i stället för tre som i vintras. Men med större antal tjejer i truppen blir i stället möjligheterna att träna bättre.

Serien startar på lördag och för Sätras del innebär det bortamatch mot Säter.

– Dom vann den här serien ifjol och fick kvala till ettan, som dock missades. Men det är en tuff start för oss och Säter tillhör säkert en av seriefavoriterna.

Tjejerna behöver i alla fall inte känna någon press för att fixa nytt kontrakt.

– Nä, det är inget lag i den här serien som åker ur. Det finns egentligen plats för tio lag och vi är bara sex som kommer till spel nu. Vi får ändå sikta att vara på den övre halvan när allting är klart.

 

Mer läsning

Annons