Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

IK Sätra lyfte aldrig i hemma-premiären

Sätra förlorade igår hemmapremiären i damvolleybollens division 2 mot gästande Hudik med 3–0.
– Riktigt bittert. Vi hade chanser men misslyckades, säger Sätras tränare Stefan Lind.

Annons

Matchen började slarvigt från hemmalagets sida. Sätra gjorde alldeles för många misstag och lät Hudik ta ledningen. Bortalaget hade det mesta av spelet men trots detta lyckades Sätra ändå ta poäng. Hudik drog dock ifrån i slutet och första setet slutade 25–19 till gästerna.

Även andra setet började till motståndarnas fördel, som tog ledningen med hela 5–0 innan Sätra lyckades plocka sitt första poäng. Nu var det dock Hudik som började slarva och släppte in hemmalaget mer och mer i matchen. Sätra började göra poäng och visade prov på det fina spelet från förra säsongen. Slutet av setet blev riktigt jämnt och man var tvungen att spela ända till 28 poäng för att få fram en setvinnare.

Precis som slutet av det andra setet, blev det sista och avgörande setet väldigt jämnt. Nu gällde det för Sätra att vinna. Dock blev det Hudik som lyckades ta hem även det tredje setet och matchen slutade 3–0 till gästerna.

– Vi gjorde alldeles för många misstag, vi slarvade och det blev missförstånd mellan tjejerna. Hade ett stundtals bra spel men vi kunde bättre, säger Lind.

Sätra ställde i dag upp med ett ungt lag med bara ett fåtal spelare från förra säsongen.

– Det här är ett läroår för oss, en chans att släppa fram alla tjejer och låta dom utvecklas och ha roligt. Vi visste sedan länge att dom flesta tjejerna från förra säsongen skulle sluta och det var därför vi tog beslutet att kliva ner i tvåan och satsa mer på den individuella utvecklingen. I år är inte huvudsaken att vinna alla matcher utan det är att låta alla spelare få prova på och ha kul helt enkelt.

Mer läsning

Annons