Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp ta den sjätte raka segern?

– Jag tror och hoppas på seger i derbymötet med Sollentuna.
Naturligtvis får Tierp finna sig i att vara favoriter i kvällens bortamöte i elitserien med Sollentuna.

Annons

Tierps lagledare Peter Dahlberg har dock respekt för Sollentuna. Tierp vann hemmamötet med knappa 3–2, men i svenska cupen drog Sollentuna det längsta strået.

I förra omgången av elitserien vann Tierp över Vingåker med klara 3-0. Lika klara siffror hade Sollentuna i sin segermatch mot Falköping. Båda lagen verkar vara i gott slag.

Tierp vill naturligtvis försvara sin postion som trea i tabellen.

– Det känns riktigt bra nu och jag tror vi har en klar chans att slå Sollentuna, men det blir säkert en tuff uppgift för oss, säger Dahlberg.

Ja, visst är det alltid tuffa matcher i derbymötena med Sollentuna. Det är väl också så, att hemmaplan har spelat en stor roll i dessa derbyn.

– Jo, men vi har med proffsen i laget blivit bättre och bättre för varje vecka, säger Dahlberg.

Matti Sandelin ådrog sig tyvärr en bristning i ena vaden senast mot Vingåker. Han lär nu bli borta ett tag från volleybollen.

– Ja, i hans ställe spelar nu Marcus Wikander, som gjorde ett mycket bra inhopp mot Vingåker. Vi får också tillbaka Jesper Kans som varit utlånad till Säter Volley, säger Dahlberg.

Ja, Tierp har nu två tuffa matcher framför sig. I kväll alltså ett bortamöte med Sollentuna och på söndag gästar tabelltvåan Falkenberg Aspenhallen. Poäng i båda dessa matcher och Tierp ska ha stora möjligheter att finnas med bland topplagen när sluttabellen för grundserien ligger klar inför SM-slutspelet.

I Sollentuna är man väl medvetna om Tierps fina kvaliteter.

– Ja, jag är väldigt glad att vi i nuläget slipper möta dom uppe i Aspenhallen. Skönt att få spela den här matchen hemma här i Sateliten, säger Sollentunas tränare Lars Göran Eriksson.

– Jag hoppas att vi kan lyfta oss och vinna den här matchen, där det också gäller att ta revansch för 3-2 förlusten uppe i Tierp. Vi kommer med helt ordinarie lag, hälsar Lars - Göran, som gör sin sjunde säsong som tränare för Sollentunas herrar.

Mer läsning

Annons