Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley klara av Örkelljunga?

Tierp svarade ju för en rejäl skräll i seriepremiären förra helgen hemma i Aspenhallen. Regerande svenska mästarna Linköping slogs tillbaka med klara 3-0.
I dag står ett bortamöte med Örkelljunga på menyn. Ett Örkelljunga som i premiäromgången vann mot Hylte med 3-1. Noterbart från den matchen är, att Tierpsbekantingen 40-årige Andreas Fröjd var banans dominant och plockade själv hem hela 27 poäng!

Annons

Naturligtvis måste Tierp få bukt med Fröjd om det ska bli seger nere i Skåneland.

I mötet med Linköping var två av utlandsproffsen med. Kyle Masterson och Eric Simon lirade med den äran. Detta trots att Masterson hade råkat ut för en fotskada. Masterson är återställd till dagens match.

Nu kommer också USA-proffset Dan Fabry med i söndagsmatchen. Därtill finns ju Erik Brandsjö, som toppade poängligan mot Linköping, med i Tierpslaget.

Mycket talar för att det kan bli en mycket intressant match i Örkelljunga Sporthall i kväll.

– Naturligtvis vill vi helst vinna över Tierp. Men det kan bli en svår uppgift. För att lyckas mot Tierp gäller det att vi kan sätta press på dom med skarpa servar, säger Jonas Svantesson, som nu är åter i Örkelljunga efter tre tränarår för Tierp Volley.

– Jag tror att det blir en tuff match, säger den mångmeriterade landslagsmannen, som nu är ass tränare för Örkelljunga.

I Tierpslägret tänker man komma med samma medicin.

– Ja, vi satsar på ett bra och säkert servespel och att kunna trycka tillbaka Örkelljunga, säger Martin Molneryd, som tillsammans med tränarkollegan Andy Wahlström också finns ombytta inför söndagsmatchen.

– Alla tre proffsen kan spela på olika platser och det är ju en styrka för laget. Med Dan Fabry i laget så bör vi bli minst lika bra som Linköping, säger Martin, som också påpekar att servemottagningen blir mycket viktig.

Ja, kan Tierp upprepa det spel man visade upp mot svenska mästarna, så kan Örkelljunga få det hett om öronen i kväll.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons