Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley ta den fjärde raka segern?

I seriestarten i höstas slog Tierp Volley regerande svenska mästarna Linköping med klara 3–0.
I dag handlar det om ett returmöte nere i Linköpings Sporthall. Nu är frågan, ska ett uppåtgående Tierp kunna ta en ny seger?

Annons

Det är också två formstarka lag som möts. Både Linköping och Tierp vann sina matcher i senaste omgången av elitserien.

– Ja, både vi och Linköping har ju spelat bra på slutet. Linköping slog ju senast Falkenberg med 3–1 och det imponerar, säger Tierps spelande tränare Andy Wahlström.

Ja, och Tierp tog ju nyligen hem bronsmedaljerna i Grand Prix. Örkelljunga besegrades i en rysare. Nu upprepade också Tierp den bedriften hemma i Aspenhallen förra helgen, där Tierp vann med 3–1.

Det var också Tierps hittills bästa match den här säsongen. Bland annat gjorde Andy själv en stormatch och var starkt bidragande till andra raka segern över Örkelljunga.

Men Andy tror på en tuffare match mot Linköping.

– Ja, allt tyder på att Linköping verkligen har fått ordning på sitt spel och blir naturligtvis svårslagna. Men en seger för oss skulle betyda mycket, eftersom det är så jämt i serietabellen, säger Andy.

I Linköping ser man fram emot det här returmötet.

– Ja, grabbarna är revanschsugna till tusen. Det har tagit lite tid att spela in nya grabbarna i laget. Men nu har det gått bra de senaste matcherna. 3–0 på Örkelljunga, 3–1 mot Hylte och senast seger med 3–1 talar för att vi är på gång, säger Linköpings sportchef Björn Jigander.

– Vår främste poängplockare är Martin Larsson. Men vi har flera som kan ta poäng. Nu ska det bli jättekul att möta Tierp igen, säger en segerviss Jigander.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons