Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kan Tierp Volley vända och vinna?

Nu hoppas hemmagrabbarna på stor publik och ett härligt stöd i den andra kvartsfinalen mot Hylte.
Visst är Hylte favoriter, men i grundserien vann Tierp hemmamötet med 3–1.
I första kvarten blev det däremot förlust med samma siffror nere i Hyltebruk.

Annons

Men där ljuger siffrorna en aning. Tierp vann nämligen första set och hade ledning med hela 23-20 i andra set. Men tappade i slutskedet lite onödigt och hemmalaget kunde vinna med 28-26 efter viss dramatik.

" Hade vi vunnit andra set, så hade vi också vunnit matchen". Menade den då nedstämde Janne Täcktor chefstränare för Tierp Volley.

Visst hade då mycket talat för en tierpsseger i läge 2–0 i set. Men nu kunde Hylte sporrad av den oväntade upphämtningen i slutet av andra set komma igen och även vinna tredje och fjärde set.

Nu är ju Tierp ett mycket starkt hemmalag och visst finns chans till revansch. Men då bör det också bli ett kraftigt publikstöd för hemmagrabbarna.

Med 300 på läktaren så bör också favoriterna från Hyltebruk känna av trycket som kan bana väg för en härlig Tierprevansch.

Kommer Andy Wahlström med, han tvingades avstå nere i Hyltebruk på grund av ryggproblem, så stiger också chanserna till en tierpsrevansch. Servemottagningen var inte den bästa i förra matchen, men just servemottagning är Andys styrka och finns han med på banan, så blir Tierp starka på den positionen.

När det gäller liberon Martin Molneryd är det mer osäkert om han kan spela. Han dras med en vristskada.

Men Tierp gjorde ju en stark insats nere i Hyltebruk utan både Andy och Martin, så visst ska laget kunna matcha Hylte i kväll. Förhoppningsvis också inför storpublik i Aspenhallen.

Mer läsning

Annons