Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kanadensisk proffslirare klar för Tierp Volley

Tierp Volleys trupp inför den 13:e raka säsongen i den svenska högsta ligan, har försäkrat sig om ännu en proffsspelare. Det är spikern Erik Simon 23 år och 199 lång som på onsdagen blev klar för Tierpsklubben.

Annons

Truppen börjar verkligen ta form. Tidigare har ju den amerikanske proffsliraren och centern Kyle Mastersson gjort sig hemmastadd i Tierp. Därtill har ju en tredje klasspelare skrivit på för Tierp Volley. Det är landslagsmeriterade och svenske mästaren Erik Brandsjö, som den kommande säsongen finns i klubbens färger.

Det senaste förvärvet Erik Simon spelade förra säsongen i Kanadas högsta liga och spelade för universitetslaget Ontaria.

– Erik Simon är verkligen en komplett lirare som kan allt som behövs på en volleyplan. Mycket stark servare, men också på topp när det gäller servemottaging, backspike och när det gäller anfallsspel, säger Martin Molneryd, som tillsammans med Andy Wahlström den här säsongen är ny tränarduo för Tierp Volley. Martin och Andy ansvarar också för spelartruppen och värvningar till klubben.

När det gäller Erik Simons meriter så utsågs han i det kanadensiska slutspelet till den värdefullaste liraren. Erik ansluter till Tierp Volley i månadsskiftet september - oktober.

Hittills har duon lyckats mycket bra och nu återstår att väva ihop truppen och få ett slagkraftigt lag i elitserien.

– Alla tre, Kyle Mastersson, Erik Simon och Erik Brandsjö, blir mycket värdefulla för Tierp Volley, säger en belåten Martin Molneryd.

Däremot ser det inte ut som om hårdslående Ragnar Pähn kan spela den här säsongen på grund av att hans arbete kommer att ta för mycket tid.

Sedan tidigare är det också klart att Patrik Rumin, Mattias Gustavsson och Daniel Karlsson inte kommer att spela för Tierp Volley den här säsongen.

– Men vi har ändå en trupp som innefattar mer än tolv spelare, säger Andy Wahlström, som i likhet med tränarkollegan Molneryd, ser fram emot den stundande säsongen i elitserien med tillförsikt.

Det är väl heller inte helt omöjligt att det rutinerade tränarparet Andy-Martin kan komma att göra några inhopp under säsongen.

Seriespelet börjar den 17 oktober då svenska mästarna Linköping gästar Aspenhallen.

SÖREN ÅKERMAN

Mer läsning

Annons