Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marcus Wikander tränar Tierp Volley

Annons

38-årige Marcus Wikander med 20 aktiva år på meritlistan, har åtagit sig tränarjobbet för elitserielaget Tierp Volley. Marcus är verkligen en starkt och erfaren resurs, som bland annat har ett SM silver från 2005.

– Det här var den bästa lösningen vi kunde få och Marcus har ju många år som både tränare, ass tränare och spelande tränare på meritlistan, säger Magnus Östling sportchef för Tierp Volley, som står inför sin 19 raka säsong i volleybollens finrum.

Ja, sin främsta merit har Marcus sedan 2005 när han på hösten sent hoppade in som tränare och tog laget fram till SM- final mot Hylte. Tierp plockade hem SM-silvret den säsongen. Sedan har Marcus varit med och tagit hem en rad bronsmedaljer till Tierp Volley.

– Jag ser mycket positivt på tränarjobbet den här säsongen. Truppen innehåller så många härliga och utvecklingsbara talanger, säger Marcus, som ser fram emot seriespelet med tillförsikt.

Vilken målsättning har du med laget?

- Ja. målsättningen är helt klar. Vi ska vara med bland de fyra bästa inför SM-slutspelet i vår, säger Marcus.

Spelarna kör faktiskt sju pass per vecka och därtill kommer matcher i helgerna.

Hur stor trupp har du nu som kan bli aktuell för spelet i elitserien?

– Vi har en trupp om 13-14 spelare på träningarna. När det är matchdags i elitserien så får vi ha max 12 lirare i truppen, säger Marcus, som också då pekar på att det verkligen är konkurrens om A-lags platserna.

Tierp Volley var också ovanligt tidigt ute med att redovisa sina utlandsproffs.

Trion Lee Hamilton, Yarron Mueller samt Colton de Mann.

– Dom blir klara förstärkningar och jag har studerat trion på wideo och det ser mycket bra ut, säger Wikander om det tre Kanadensarna.

– Nu har vi också fått en fint nyförvärv från Upsala Volley. Det är två meter långe centern Robin Andersson Franke, som förra säsongen vann blockligan i allsvenskan, säger Marcus Wikander och låter mycket nöjd.

Säkert är det också stimulerande för både spelarna och Marcus själv att nu få spela i den nya Cantralhallen som invigs i samband med den andra seriematchen hemma mot Sollentuna den 11 oktober.

Tierp Volley ska också spela en elitcup helgen 26-27 i Södertälje. Deltagande lag där blir Södertälje, Linköping, Vingåker, Habo, Falköping och Tierp Volley.

Mer läsning

Annons