Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Meriterande seger för Tierp Volley

Nyblivna cupmästarna Tierp Volley, visade på söndagskvällen att laget verkligen har kvaliteter för Sveriges toppnivå i volleyboll. Hemma i Aspenhallen sattes flerfaldiga svenska mästarna Hylte på plats med klara 3–1. En seger som var helt rättvis och det var väl bara i tredje setet som Hylte kunde störa cupmästarna.

Annons

– Vi vann tack vare att vi var stabilare och jämnare i vårt spel. I slutet på tredje set tappade vi tre bollar vid ställningen 18 lika. Men i övrigt var vi det bättre laget, summerade en mycket nöjd Jonas Svantesson chefstränare för Tierp Volley.

– Tierp gjorde ett bra jobb och framförallt hade Tierp ögon för att vinna matchen, vilket våra spelare inte hade, sa Hyltes tränare Kristian Wrethander.

Ja, det Tierp visade upp inför hemmapubliken var en stabilitet som gästerna saknade. Bakom den här säkra segern låg en härlig laginsats. I Hylte var det bara 20-årige Martin Larsson som motsvarade förväntningarna. Grabben var banans poängkung och plockade själv hela 28 (!) poäng på de fyra seten.

Men vad hjälpte det när hemmagrabbarnas lagmaskin blev Hylte övermäktig den här söndagskvällen.

– Redan i första set visade Tierp att man verkligen var taggade. Styrkt i självförtroendet efter förra helgens seger i svenska cupen, gav man aldrig gästerna en chans att komma in i matchen.

Setseger med utklassningssiffrorna 25–14. Signifikativt var väl att Hyltes Rickard Axlund slog bort den sista bollen.

I andra setet var ändå Hylte med till 15 lika. Men sedan gasade hemmagrabbarna på lite och gick snabbt ifrån till 19–15. Den uppförsbacken orkade inte gästerna med. På resultattavlan lyste 2–0 efter setsiffrorna 25–19.

– Frånsett tredje set så spelade vi dåligt. Tierp var varken bättre eller sämre än jag väntat, sa Hyltes poängkung Martin Larsson, som inte var speciellt nöjd trots sin stora poängskörd.

Ja, men Hylte kom ändå igen efter pausvilan och tog hem tredje set.

– Här fick vi inte stopp på Martin Larsson. Vi har lite att träna på när det gäller blocket, menade effektive Tierpscentern Mats Nilsson.

Tierp tog en timeout vid ställningen 21–22. Men Hylte kunde ändå vinna setet med 25–22.

Kanske gästerna nu skulle kunna komma igen? Men Tierp öppnade fjärde set med att snabbt ta ledningen med klara 5–1. Nu gav sig Hylte ändå inte och var efter en stund uppe vid 7–7.

Här kom dock Tierpsrycket och vid andra tekniks timeouten var hemmagrabbarna loss med siffrorna 16–11.

Ett avgörande ryck och det kunde inte Hylte svara på, utan Tierp vann med 25–21 och trepoängaren var i hamn.

– Jag blev faktiskt lite överraskad när jag fick priset, sa Joachim Williams Larsson efter att tagit emot priset som bäste hemmaspelare. Joachim, som tidigare inte varit helt ordinarie i första sexan, gjorde en överraskande fin insats.

– En stark laginsats och nu känner jag att det lossnat för mig. Det har gått bra i flera matcher, menade Daniel Karlsson som går från klarhet till klarhet. Daniel fick också ett extraplus av tränaren Jonas Svantesson.

Stort beröm till hela Tierpslaget och vi ger poängkungen Ragnar Pähn en extra blomma.

SÖREN ÅKERMAN

$1

TIERP VOLLEY–HYLTE 3–1 (25–14, 25–19, 22–25, 25–21)

$1

Bästa poängplockare, Tierp: Ragnar Pähn 16 poäng, Patrik Rumin 14 p, Daniel Karlsson 14 p.

$1

Hylte: Martin Larsson 28 p. Matthew Ceran 12 poäng.

$1

Publik: Mycket svaga 165!

Mer läsning

Annons